På Hesselvang er der en dejlig tradition for at afholde gudstjeneste i Solstrålen, som regel den sidste torsdag i måneden, hvor sognests præst, organist og kirkesanger medvirker. Gudstjenesten starter med hyggelig kirkekaffe, hvor man har god tid til at nyde både snak og kaffe inden man samles inde i Solstrålens dagligstue, hvor de gode stole bliver taget i brug, som behagelige siddepladser i et overskueligt lokale.

 

Der er altid god tilslutning til gudstjenesten, som foregår i en stille, rolig og afslappende atmosfære, med god lyd, så det talte ord kan høres.

 

Når de kendte salmer synges, er det tydeligt at Hesselvangs beboere nyder at synge med. De er jo af den generation der virkelig lærte salmer udenad, og derfor er de ikke så afhængige af at følge med i salmebogen, som dog er trykt med forstørrede og tydelige bogstaver. Der er altid en hjælpende hånd til at finde det rigtige blad i salmebogen, ligesom der også er hjælp under nadveren til at støtte den enkelte, hvis det kniber med at holde et bæger eller hjælp til at føre hånden op til munden. 

 

Det er ingen tvivl om at beboerne holder af at deltage i gudstjenesten, man mærker den gode samhørighed når man hilser hinanden tak og farvel.