Hesselvangs beboere var d. 17.sept. inviteret til Åbent Landbrug hos Inge og Christian Haldrup på Bjørnkjærgård i Borregård ved Overlade.
Der var ikke mindre end 5 forventningsfulde folk der takkede ja.
Hurtigt blev bussen fyldt godt op, og Niels, Bent V., Poul, Hilda og Martha kunne nu nyde turen ind over Dollerup, Stistrup, Strandby, Trend og ind mod Borregård.
Vejret var rigtig flot den dag, helt uden regn, for en gangs skyld, og der blev talt en del om at nu måtte de sidste kornstrå på marken da vist blive ophøstet.
Vi blev taget rigtig dejligt imod på Bjørnkjærgård, og værtsparret tog sig rigtig god tid til at vise rundt og fortælle.
Og alle sanser kom i spil. Der blev åbnet op for kaninbure, der blev kælet for den mest bedårende bløde kanin, fine præmiehøns blev beundret, får, hunde, kat og den største attraktion hos dyrene var nok alligevel den store ko, Duffy, hvor vægten skulle gættes og ikke mindst den lille kviekalv og tyrekalv skulle klappes og der kunne her gives forslag til navne til de to, blot var betingelsen at navnet skulle starte med et N.
Bagved den store stald var der opstillet gamle traktorer og maskiner, og det kan nok være Poul fik glimt i øjet da han inspicerede de gamle maskiner.
Inden vi forlod den dejlige gård, blev sulten stillet på bedste vis, ved at der blev serveret hjemmelavede grillpølser af eget kød fra de store køddyr. Sammen med en god kartoffelsalat og en sodavand blev det til et helt festmåltid. Da de to konkurrencer skulle afsløres var Hilda og Niels de heldige at vinde præmier i form af flotte rygsække med lidt spændende indhold. Hilda gættede den rette vægt på den store ko med 1133 kg, og Niels vandt navneforslaget til kviekalven, Nielsine.
På hjemvejen kørte vi en flot omvej forbi Niel's barndomshjem, Tranemosegård i Hyllebjerg.
Alle var trætte men fyldt af gode oplevelser da vi nåede Hesselvang igen.                                            Alice Skals