Det sker på Hesselvang

Hesselvangs beboere er igen sikre vindere i byfestoptoget.

Beboere og personale, der ønsker at være med i det festlige årlige optog gennem byen, har brugt meget tid på at forberede Hesselvangs indslag i årets fest. I 2016 var Hesselvangs tema.  "Sådan gik det til, da farfar var ung."  Der var ingen tvivl hos de mange tilskuere på ruten rundt i Hvalpsund. Friplejehjemmet var en sikker vinder med sine mange flotte indslag.

I 2017 skulle successen følges op. Der var straks opbakning til endnu en gang at være en del af byfestens optog. Temaet dette år var: "Det kan godt være eventyrligt at bo på plejehjem."

Når en dansker tænker eventyr, tænker man straks H.C. Andersen og dernæst kommer eventyrene på stribe: Klods Hans, Svinedrengen, Prinsessen på ærten, Den standhaftige tinsoldat og selvfølgelig Kejserens nye klæder.

Straks temaet var valgt gik forberedelserne straks i gang med at lave udklædning og fordele rollerne. Alt lykkedes, og igen i 2017 blev Hesselvang en sikker vinder af byfestens optog.

Vinderprisen var igen i år kaffebord for Hesselvangs beboere på Hvalpsund Færgekro.

Er man gået i tænkeboks til 2018 ? Successen forpligter!

Billedserien viser det flotte indslag med beboere og personale.

Afdansningsbal

Man skal da have sat hår inden det store bal.

Afdansningsbal

Med stor opbakning fra beboere, frivillige og personale startede vi i oktober med erindringsdans. Hele vinteren igennem har vi således hver 14.dag haft en formiddag med stor glæde, hygge og nærvær. Det har været en fornøjelse hver gang, også selv om vi indimellem har været trætte i benene og måske lidt mindre oplagte, så sker der noget forunderligt når først de gamle melodier strømmer ud af højtalerne og ser andre danse….….. så kan man ikke lade være med at komme i godt humør, det uanset om man danser med eller bare nyder at lytte til musikken og at se på.

Afdansningsballet i aftes var så kulminationen på en hel vinters dejlige dansestunder. Allerede om eftermiddagen startede forberedelserne til afdansningsballet hvor skønhedssalonen åbnede, så alle der havde lyst kunne få sat lokkerne, lakeret neglene og lagt make-up. Det blev en særdeles velbesøgt lille salon, hvor stemningen var i top og hvor mange frivillige var mødt op for at gi´ en hånd med.

Kl. 19.30 var der indmarch med fane og et langt følge af folkedansere, beboere, frivillige og beboere og mange var mødt op for at deltage. Efter indmarchen var der opvisning af folkedansere fra bl.a. Rødding, herefter dansede alle der havde lyst erindringsdans til velkendte melodier der blev leveret af 3 spillemænd på violin og harmonika. I pausen blev der serveret boblevand(Verdi), hjemmebagt kransekage og frisk frugt. Inden folkedanserne igen startede ud med bl.a. ”To-tur-til-Vejle” og ”Kvindernes dans”. En rigtig dejlig aften sluttede med rundkreds med ”Sku´gammel venskaw”  og ”Når igen det er slut på en dejlig dag” som er Hesselvangs afslutnings sang ved arrangementer i huset.

Friplejehjemmet Hesselvang forsøger at medinddrage beboernes ønsker i hverdagen så vidt muligt. Derfor holdes der bl.a. beboermøder i mindre grupper 2 gange årligt, hvor der spørges meget i dybden til bl.a. maden, plejen, aktiviteter og hverdagen generelt, så alle beboere får mulighed for at give deres mening til kende og hverdagen kan rettes til efter beboernes ønsker. Til det seneste beboermøde var der således en udbredt holdning om at fortsætte med erindringsdansen også efter aftenens afdansningsbal. Så hen over sommeren vil vi fortsat nyde vores dejlige danseformiddage, dog kun en enkelt gang om måneden, så vi også kan få tid til gode udendørsoplevelse når det lidt varmere vejr forhåbentligt snart melder sig.

Får og geder omkring...

Så kom der hjælp til afgræsningen af vores mark mod nord. Gederne har hidtil været alene om arbejdet - men de har en mærkelig smag, hvad kost angår. De falder ikke for den lækre kløver og det grønne græs. De er mere til buske, bark samt tørt og vissent græs.

Nu er der kommet eksperter til hjælp, idet Hesselvang har lånt to får, der med det samme gik i lag med det lækre grønne, som gederne har levnet.

På billedet bliver de nyankomne set an både af gederne, der mener, at de har eneret til skråningen, men så sandelig også af beboerene, der har glædet sig til at modtage de nye dyr i besætningen. Der blev med kendermine givet udtryk for megen anerkendelse af fårenes foderstand. Det skal nok blive en god sommer, hvor Hesselvangs beboere vil få glæde af hele vores dyrehold.

Det kan øse, det kan pøse..

Ja det kan regne lige så meget det vil.  Men det får ikke beboerne på Friplejehjemmet Hesselvang til at sige fra til en tur ud i det blå med en af de mange frivillige hjælpere, som også trodser vejrliget for at give beboerne en god oplevelse med en tur til havnen eller bare rundt i nabolaget.

På billedet er Holger Bak klar til en oplevelsestur sammen med Kis Esphavn, der ofte træder til som frivillig” hjælperytter” for beboernes kørestole. Ud fra devisen, at der ikke findes dårligt vejr, men kun dårlig påklædning, er Holger helt sikker på ikke at blive våd med sit tætsluttende og flotte regnslag.

De mange frivillige yder en meget stor indsats på Hesselvang, det være sig med at drive mandeklub og dameklub. Oplæsning, sangarrangementer, musikeftermiddage og bankospil er i trygge hænder hos der store frivillige korps, der også træder til ved nye opgaver, der dukker op. Ved optoget til årets havnefest kan man være helt sikker på, at de frivillige står personale og beboere bi med at vise Hesselvangs tema frem for byens beboere og gæster.

Hesselvangs bestyrelse har besluttet, at man vil påskønne alle de frivilliges store indsats med en frivillighedsfest sidst i august måned. Festen annonceres senere ved opslag.

Veteraner på udflugt.

John Nielsen og Bent Thorup er klar til afgang.

                                                    Veteraner på udflugt.

Preben Knudsen Christensen, der er en af Friplejehjemmet Hesselvangs mange frivillige støtter, mødte i sidste uge op sammen med tre af sine veteranbilvenner for at give beboerne en køreoplevelse ud over det sædvanlige i de flot restaurerede veteranbiler.

På pladsen foran Hesselvang, hvor de nypudsede flydere var opmarcheret, dukkede minderne om ungdommens romantiske køreture op hos beboerne, men også minderne om arbejdet med at reparere de forskellige modeller på tidens værksteder.

På paraden mødet Bent Thorup med en Mercedes Cabriolet, Ove Nielsen havde en helt hvid VW Golf I Cabriolet med, bag rattet på en Chrystler  New Yorker fra 1967 sad Søren Østerdal, og endelig viste Preben Knudsen Christensen sin åbne Cadillac Deville  fra 1970 frem for de forventningsfulde beboere, der var klædt godt på til kørslen rundt på Lounshalvøen i åbne vogne.

For en af beboerne, John Nielsen, der i sin tid blev udlært som mekaniker i Års, var det en helt speciel oplevelse at komme ud at køre i den åbne Mercedes Cabriolet. Han havde både kendskab til bilen og var også så heldig, at chaufføren var en gammel kending, idet Bent Thorup har været genbo til John.

John Nielsen fortæller, at da han var blevet udlært som mekaniker, fik han sit eget værksted i Sorring. Det var et værksted, hvor alle bilmærker kunne blive repareret, ja traktorer og lastbiler kunne også få hjælp på Johns Nielsens værksted – og skulle nogen have behov for at få svejset en spade – så kunne man også få hjælp til det på værkstedet i Sorring.

For friplejehjemmet, dets beboere og personale er det utroligt givende, at så mange frivillige på så mange områder er med til at give hjemmets beboere en meget indholdsrig tilværelse med en vifte af forskelligartede initiativer.

 

 

Undulatpludren på Friplejehjemmet Hesselvang.

Blandt Hesselvangs beboere har der længe været et ønske om at få flere dyr til glæde og adspredelse. Det ønske blev hurtigt taget op af en af de mange frivillige grupper, der er til stor støtte for friplejehjemmet. I borgerforeningens værksted på Hestbækvej gik en gruppe straks i gang med at bygge en stor udendørs voliere til en flok undulater. Volieren placeres, så den både kan nydes inde fra plejehjemmet, men også fra den udendørs terrasse. Efter at byggeriet var vel overstået, blev volieren fragtet ned på Hesselvang, hvor den kendte ikonmaler Alice Skals havde penslerne klar, så der kunne blive skabt et flot junglelandskab i undulaternes fremtidige bolig.

I sidste uge kunne den lokale hobbyavler Henning Poulsen levere sin gave til Hesselvangs beboere i form af 12 undulater, der straks blev budt indenfor i varmen af en modtagelseskomite bestående af forventningsfulde beboere og personale. Efter undulaternes pludren at dømme, så føler de sig allerede hjemme i deres nye voliere med ”junglelook”.

Beboerne har også ønsket sig et stort akvarie med masser af farvestålende fisk – hvem ved, måske findes der gavmilde støtter, der også vil være med til at opfylde dette ønske.

Hvor mange katte skal vi have på fastelavnstønden?
Frivillige fra Hesselvangs Venner har gang i påskeklipperiet sammen med beboerne.

På Friplejehjemmet Hesselvang er der allerede opstået mange traditioner og aktiviteter. Der afholdes klubber for mænd og damer med aktiviteter arrangeret af det store korps af frivillige hjælpere. Har man lyst til en svingom eller blot lidt let gymnastik, er der også mulighed for det. Skulle man fristes til blot at nyde en oplæsning, er der selvfølgelig også frivillige der tager sig af den sag. Er det den friske fjordluft omkring Hvalpsund der lokker, kommer der frivillige, der gerne tager med på en tur udi det blå.

Musikken har fået sin helt egen plads idet det lokale orkester Jættebanden har besluttet, at holde sine øveeftermiddage på Hesselvang. Og som det sikkert er mange bekendt, så har Lounshalvøen en stor koncentration af dygtige musikfolk, som er meget opmærksomme på Hesselvang, hvis der indbydes til Musikcafé.

 

 

Et stemningsbillede fra Arosiakorets flotte optræden på Hesselvang.

Arosia sangkoret gæstede Hesselvang Friplejehjem.

Det blev en helt speciel dejlig og stemningsfuld oplevelse for beboere, pårørende, venner og personale, da Arosia sangkoret fra Aars i sidste uge kom til Hesselvang for at synge advents- og juletiden ind.

Sangkoret som tæller ca. 40 medlemmer, havde intet besvær med at synge det store højloftede lokale i Solstrålen op. Rummet har en meget fin akustik, så sangen blev løftet til et flot niveau, som alle tilhørerne kunne glæde sig over. Underholdningen vekslede mellem Arosia korets egen fortolkning af både udenlandske julesange og danske advents- og julesalmer, samtidig med at der også blev plads til en del fællessang sammen med alle, som var mødt op for at nyde den dejlige aften.

Vær velkommen Herrens år, var den første på programmet, og dernæst fulgte alle de kendte og elskede sange og salmer som passer til højtiden. Et ekstra plus til stemningen var også, at Hesselvang lige nu er meget smukt pyntet op med både traditionelt og moderne julepynt i alle kroge.

Der blev brug for hver eneste stol til trods for der var dækket op til ikke mindre end 85 gæster til aftenens kaffebord. I pausen mens kagen og kaffen blev nydt, gik snakken rigtig godt rundt ved bordene om sangglæde og traditioner i forbindelse med julen.

Den vellykkede aften med optakt til den dejlige juletid sluttede af med fællessang, hvor der på Hesselvang altid er fast tradition for at afslutte med en sang skrevet af Carrie Jacobs Bond - og oversat til dansk af Otto Leisner, nemlig den dejlige sang ”Når igen det er slut på en dejlig dag”.  

Således kunne alle deltagere gå fra sangaftenen en stemningsfuld oplevelse rigere.                                        

Høstfesten 2015

Fuldt hus på Hesselvang.

 

Ved den nylig afholdte høstfest på Friplejehjemmet Hesselvang kunne plejehjemsleder Pia Nielsen fortælle de mange fremmødte gæster, at alle boliger på hjemmet nu er udlejet. Ved indvielsen i maj måned var 4 af boligerne udlejet, nu er alle 24 udlejet, og der skrives på venteliste. Det har været en meget spændende periode, hvor der har været mange besøg af enkeltpersoner og pensionist- og borgerforeninger fra hele Himmerland. Fra alle sider gives der udtryk for, at der på friplejehjemmet er lyst og venligt og med god plads både i boliger og i fællesarealer. Alle beboere og gæster hæfter sig ved, at maden tilberedes på stedet, og at der ofte dufter af nybagt brød.

Høstfesten er én blandt mange nye traditioner, der skal skabes på et nyt plejehjem. Ved den første høstfest var der mødt omkring 70 deltagere. Der var beboere, familiemedlemmer, frivillige og mange fra personalet.

Ved langbordene, der var festligt dækket i høstens tegn, serverede Hesselvangs køkken flæskesteg med tilbehør og selvfølgelig hjemmelavet is.

Efter spisningen var der spændende og farverige oplevelser, idet Norma og Hans Andersen fra Gedsted var mødt op for at berette og vise billeder fra deres rundrejse på Borneo. Norma fortalte om de mange spændende steder, de havde besøgt - tit langt fra alfarvej. Det er jo ikke hver dag man ser en næseabe stikke snuden frem i trætoppene eller ser fisk med farvestrålende striber i selskab med krebsdyr i mange farver og størrelser. Inden aftenen var omme, havde alle høstfestens gæster fået en god fornemmelse af, hvordan det var at færdes i en jungle på Borneo.

Aftenen sluttede med kaffe og efterfølgende lotterisalg, hvor præmierne spændte vidt lige fra gode vine over spændende pakker til gavekort med thaimassage.

Den første høstfest  på Hesselvang var en succes, forhåbentlig en blandt mange nye traditioner, der fremover skal glæde og fornøje stedets beboere og gæster.

 

 

Syng danskdagen.

 

En ny tradition er måske skabt, idet spillemandsgruppen Jættebanden i år afholdt deres Syng danskdag på Hesselvang. Koret bestod af beboere, personale, frivillige og pårørende. Efter få sange blev koret endnu større, idet den gæstende pensionistforeningen fra Haubro sluttede sig til og sang med på de gamle viser. Der blev sunget glade viser om da den blev fin med kompasset, og sømanden havde sin enegang som fange på en ø, mens han tærede på beskøjterne et sted, hvor blæsten går frisk over Limfjordens vande. Det var vist nogenlunde sådan, det hang sammen.

 

Lidt senere blev repertoiret noget mere romantisk, da Ole Dahl sang om musen Polyhymnia, der kom ned på jorden fra stjernebilledet Cassiopeia for at hjælpe med at sætte musik til en operette. Polyhymnia blev dog forelsket nede på jorden i en løjtnant, som hun dansede ud med i ”Den allersidste dans”. Meget flot sunget af Ole Dahl akkompagneret af Jættebanden, der har følgende medlemmer, Åse Jensen guitar, Holger Larsen klarinet, Ole Damsgård harmonika, Christian Søgård harmonika, Alic Haahr tværfløjte, Kåre Mandøe bas og Jette Stevns på klaver. Samuel Frederiksen var med som gæst på kornet, og Eilif Bjerregård var forsanger.

 

En stor tak til alle for en god musikalsk oplevelse.