Maj 2021

Nye visebøger til Hesselvang.

Samuel Frederiksen, der døde i sidste måned, havde et ønske om, at Friplejehjemmet Hesselvang i Hvalpsund skulle have et sæt af ”Samuels anden visebog”. Han nåede desværre ikke selv at få muligheden for at overbringe bøgerne, men i stedet kom hans kone Lena Pape med den flotte gave. På billedet overrækker hun visebøgerne til plejehjemsleder Pia Nielsen og formand for Hesselvangs bestyrelse Henning Clausen.

Samuel Frederiksen var en musikalsk blæksprutte, der satte utrolig mange aktiviteter i gang i Vesthimmerland. I flæng kan nævnes, musik-og spisestedet Ertebælgen, Farsø Musikskole, solnedgangsmusik på Hvalpsund lystbådehavn, musik til skumringsaftener ved Foreningen Norden, musikalske shows og ikke mindst masser af musik og sang på Louns Alstrup skole.

Samuel Frederiksen var også et meget aktivt medlem af initiativgruppen til oprettelse af et friplejehjem i Hvalpsund. Beboerne på Hesselvang har siden nydt, når Samuel kom på besøg til sangaftener eller som julemand med ægte skæg, når julens komme skulle fejres.

Visebogen indeholder mange af Samuels finurlige og eftertænksomme tekster lavet for de flestes vedkommende på i forvejen kendte melodier, som gør det nemt for publikum at synge med. Når de sidste coronabegrænsninger bliver fjernet, starter det meget aktive musikalske miljø omkring Hesselvang igen, og visebogen vil helt sikkert vække glæde hos beboere og besøgende.

 

NYE HØJSKOLESANGBØGER

Tirsdag den 18. maj 2021 skinnede solen igen over Friplejehjemmet Hesselvang i form af en pengedonation fra Vestjysk bank. Nærmere bestemt 22.139 kr. til indkøb af 60 Højskolesangbøger i Magna Print og der til hørende nodebog. Hesselvangs Venneforening havde søgt den lokale fond og kunne ved en lille sammenkomst på Hesselvang fremvise det flotte resultat. Der synges meget på Hesselvang. Før Coranen satte stopper for mange ting, mødtes vi hver anden onsdag til kaffe og fællessang. Beboere og frivillige sætter, blandt mange andre aktiviteter, også stor pris på at mødes på denne måde. I sang kan alle være med, og ”hvad man i barndommen lærte man ej i alderdommen glemmer”. Mange af vore beboere er af den generation, hvor man lærte salmevers og sange udenad. Før coronaen var der ligeledes en gruppe frivillige i gang med at arrangere sangaftner med sang fra Højskolesangbogen til stor glæde for byens borgere og beboerne på plejehjemmet. Mange formiddage bliver der ligeledes også ofte sunget over kaffen. Så det er i høj grad en velkommen og meget brugbar donation til glæde for mange, vi der har fået.

Ved overrækkelsen,  som Hanne og  Laila fra Vestjysk bank stod for, tog vi sangbøgerne i brug ved at bladre i bogen og nynne til mange gode sange. Forhåbentlig får vi snart lov til at synge igen.

En stor tak til Vestjysk bank for den flotte donation. 

Venlig hilsen Venneforeneningen ved Friplejehjemmet Hesselvang